Beslis nu! BTW voor zonnepanelen stijgt in 2024!

Jouw laatste kans voor grote besparingen op zonnepanelen!

2023 is een gouden jaar voor duurzame investeringen in jouw woning, en hier is waarom:

🌞 Waarom zonnepanelen in 2023 een must zijn:

  • Besparing & verdiensten: Met zonnepanelen geniet je niet alleen van groene stroom, maar verhoog je ook de waarde van je woning.
  • Duurzame groene stroom: Kies voor een groenere planeet en wees verzekerd van je eigen duurzame energie.
  • Fiscale voordelen: 2023 is het laatste jaar waarin je van talrijke fiscale voordelen geniet bij de aanschaf van zonnepanelen.
  • Subsidieverlaging: De subsidies voor zonnepanelen zullen volgend jaar halveren. Dit betekent dat de financiële voordelen van het investeren in zonne-energie zullen afnemen.

🌱 Langdurige voordelen:

Zonnepanelen zijn niet zomaar een korte termijn investering. Ze zijn ontworpen om op lange termijn te profiteren, met een levensduur van minstens 25 jaar! Ondanks de initiële kosten, moedigt de overheid duurzame investeringen aan door middel van aantrekkelijke financiële voordelen. Veel van deze voordelen vervallen echter in 2024.

💰 Grijp die verlaagde BTW!

Tot eind 2023 geldt een verlaagd BTW-tarief van 6% op zonnepanelen voor woningen jonger dan tien jaar. Vanaf 1 januari 2024 gaat dit tarief omhoog naar 21%. Dankzij deze groene investering bespaar je flink. Zo verdien je je installatie in minder dan 5 jaar terug. Voor woningen ouder dan tien jaar blijft het tarief van 6% gelukkig behouden.

 

Kortom, er was nooit een beter moment om de overstap naar zonne-energie te maken! Laat deze kans niet aan je voorbijgaan en maak 2023 het jaar van de zonnige besparingen.

 

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe je kunt profiteren van deze voordelen? Ons team bij Solar Power Systems staat klaar om je te begeleiden.

Bericht delen