Kosten laadpaal thuis

Een eigen laadpaal thuis brengt veel voordelen met zich mee. Het is veiliger en sneller dan een gewoon stopcontact en bovendien is het goedkoper dan laden aan een publieke laadpaal. Maar wat zijn nu de totale kosten van zo’n laadpaal thuis? 

Kosten laadpaal thuis: een overzicht

  • De Wallbox: €730 à €830
  • Installatie: €685
  • Power Boost: €255
  • Keuring: €145

U betaalt dus nog geen €2000 voor de volledige installatie van een nieuwe Wallbox, inclusief keuring. 

De Wallbox

De Wallbox zelf kost tussen de €730 en de €830, afhankelijk van het model. Bij Solar Power Systems verkopen we de Wallbox Pulsar Plus en de Wallbox Copper SB. De Wallbox Pulsar Plus is de best geschikte laadpaal voor bij u thuis. Een zeer krachtige, compacte lader die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik aan huis. Bent u op zoek naar een of meerdere laadpalen voor uw bedrijf? Kies dan voor de Wallbox Copper SB. Ook de Copper SB heeft een laadvermogen van 22 kWh, maar heeft veel meer functies dan de Pulsar Plus. Bij zowel de Pulsar Plus als de Copper SB zit een vaste laadkabel van 5 of 7 meter. 

De installatie

Solar Power Systems zorgt voor de volledige installatie van jouw Wallbox. Maar wat houdt die complete installatie nu juist in? Wij zorgen voor: 
  • De wandmontage
  • De muurdoorvoering
  • De bekabeling
  • Aansluiting in de meterkast
  • Inclusief aardlekautomaat
  • Inclusief inregelen
 
En dit allemaal voor minder dan €700. Wij verzekeren een professionele installatie met de beste service. 

Wallbox energie meter (Power Boost)

De Power Boost zorgt er voor dat er geen kortsluiting kan ontstaan. De energie relatie tussen uw huis en de auto wordt geoptimaliseerd. De auto wordt opgeladen met de reststroom, waardoor uw wagen zo optimaal en zo snel mogelijk, opgeladen wordt. Ook wij zorgen voor de volledige installatie hiervan, en dat voor €255.

Keuring conform AREI

Bij het plaatsen van een laadpaal hoort natuurlijk ook een keuring. In eerste instantie wordt er tijdens de keuring gekeken of de laadpaal geplaatst is conform de voorschriften van de fabrikant. Daarnaast is het ook belangrijk dat de aarding correct is aangesloten. Tot slot moeten ook de elektrische schema’s aanwezig zijn en moet er een correcte differentieelbeveiliging zijn op de nieuwe stroomkring.

Solar Power Systems zorgt er voor dat dit volledig in orde komt, conform AREI. Deze keuring kost u nog €145. 

Kosten in verbruik

De kosten van uw verbruik zijn afhankelijk van het type auto en van uw energieleverancier. Wie elektrisch rijdt, betaald ongeveer de helft aan verbruik dan wie met een benzinewagen rijdt. Daarnaast is een eigen laadpaal aan huis of op het bedrijf ook de helft goedkoper dan wanneer u aan een publieke laadpaal moet laden. Heeft u al zonnepanelen van Solar Power Systems? Dan is uw stroom zelfs vrijwel gratis!

Kortom, met een elektrische wagen en een eigen laadpaal komt u er het goedkoopst vanaf! 

Contact

Heeft u nog vragen in verband met zonnepanelen, laadpalen of batterijen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder! 

Kosten laadpaal thuis