Nieuws – Overheid schrapt subsidies, installateur neemt druk op zich

Installateur zonnepanelen pakt uit met speciale actie als antwoord op dalende overheidssubsidies voor groene stroom

Wie dacht te investeren in groene stroom staat nu voor een voldongen feit. Eind vorige maand besloot de federale overheid niet langer Groene Stroom Certificaten (GSC) ter waarde van €150/1000 kWh toe te kennen aan eigenaars van zonnepanelen. De panelen zijn dus nog steeds even duur, maar worden veel minder gesubsidieerd, wat maakt dat het langer duurt om de investering terug te verdienen. Waar de federale regering eerst €150/1000 kWh betaalde, betaalt de Vlaamse regering nu maar €90/1000 kWh.  Van €150 naar €90 is een grote aanpassing.

Door deze maatregel is de installateur genoodzaakt om de druk op zich te nemen, zo niet dreigt de markt van zonnepanelen in elkaar te storten. Enkele ondernemende installateurs bedenken daarom manieren om de investering toch de moeite waard te maken. Zo ook Luc Martens vanSolar Power Systems/Martens Dakwerken uit Schoten: “Groene stroom is nog even belangrijk voor onze samenleving en klimaat als vorig jaar. Alleen werd er toen veel meer gesubsidieerd. Wij zijn overtuigd van het belang van zonnepanelen, daarom starten wij een actie. Klanten die snel beslissen betalen nu vanaf €1/Wp (Wattpiek), wat de aankoopprijs van een installatie serieus helpt dalen. Voor 10 panelen van 235 Wp is het nu dus slechts €2.350 in plaats van  €4.465. Wanneer Doel 3 en Tihange 2 sluiten, zal blijken dat ons initiatief precies datgene was wat de overheid eigenlijk had moeten doen.”

Acties zoals deze van Solar Power Systems/Martens Dakwerken maken het dus nog steeds interessant om te investeren in groene stroom. Op deze manier is de installatie van panelen al op gemiddeld 7 à 8 jaar terugbetaald.

KIES VOOR EEN BETER RENDEMENT EN VRAAG UW OFFERTE AAN

Betaalbare en hoogwaardige zonnepanelen met 10 jaar garantie!