Zonnepanelen brengen enorm veel op in 2022!

Het zal u zijn opgevallen dat u de laatste maanden een forse stijging heeft gehad in de opbrengst van uw zonnepanelen. Wij zetten voor u even alle cijfers op een rijtje.

De afgelopen maanden hebben we allemaal heel erg kunnen genieten van het zomerweer. In vergelijking met de eerste zeven maand van 2021, heeft de zon dit jaar maar liefst al 300 uren meer geschenen. In totaal heeft de zon dit jaar al 1326 uren geschenen, waarvan 276 uren in de maand juli vielen. Wanneer we de opbrengst van juli 2022 vergelijken met die van juli 2021, zien we een stijging van maar liefst 35%, ofwel €60 extra. Gemiddeld bracht een installatie met terugdraaiende teller zo’n €200 extra op in 2022. Voor zij die geen terugdraaiende teller hebben, ligt het iets anders. Zij moeten zo veel mogelijk van hun opgewekte stroom zelf gebruiken om aan die €200 te komen.

Enkele tips om zo veel mogelijk van uw opgewekte stroom zelf te verbruiken

              ·       Gebruik zo veel mogelijk stroom overdag, wanneer de zonnepanelen stroom produceren

              ·       Investeer in een elektrische wagen en een laadpaal, zo rijdt u voortaan bijna gratis

              ·       Ook een elektrische brommer of fiets kunnen dienen

      Wilt u niet meer afhankelijk zijn van de energieprijsstijgingen? Investeer dan vandaag nog in uw toekomst en installeer zonnepanelen. Uw investering heeft u al op vier jaar tijd terugverdiend dus waar wacht u nog op? Neem gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen en wij helpen u verder met al uw vragen.   

Bericht delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email