Zonnepanelen zelf monteren uitbesteden

ZONNEPANELEN – ZELF PLAATSEN ?

Slim: u wil met zonnepanelen zelf uw eigen schone energie opwekken en tegelijkertijd geld besparen op uw energierekening. Maar gaat u de zonnepanelen zelf monteren of laten plaatsen? Alleen zeer handige klussers met kennis van dakwerken en elektriciteit, raden wij aan dit te overwegen.

ERKEND INSTALLATEUR – ALLES GOED GEREGELD

De reden om voor een erkende installateur te kiezen, zijn meeromvattend. Stel uzelf de volgende vragen om te bepalen hoe professioneel de geplande installatie wordt aangepakt:

Veiligheidseisen tijdens de installatie
Wordt voldaan aan de wettelijke eisen ten aanzien van de bescherming van diegene die het zonnepaneel plaats? Beschikt u bijvoorbeeld over een veiligheidsconstructie als op een schuin dak wordt gewerkt? En sluit u vooraf goed de elektriciteit af?

Complexiteit van de installatie
Welk type zonnepaneel wordt geïnstalleerd en wat betekent dit voor de montage-instructies, waarbij fabrieksgarantie wordt gewaarborgd?  Hoe sluit u het zonnepaneel goed aan op een omvormer en het elektriciteitsnetwerk? Klopt de dikte van gebruikte kabels ?

Obstructieverliezen
Een zonnepaneel levert maximaal rendement als de hellingsgraad en oriëntatierichting optimaal zijn. Wordt daarbij ook rekening gehouden met het vermijden van beschaduwing als gevolg van obstakels die de zon (kunnen) tegenhouden?

ZONNEPANELEN MONTEREN – ERVARING NOODZAKELIJK

De montage van een zonnepaneel vereist dus op diverse vlakken aantoonbare kennis en ervaring, en kan daardoor niet door iedereen worden uitgevoerd. Het grote voordeel van uitbesteden aan een expert is duidelijk: montage volgens de voorschriften, optimale veiligheid en maximaal rendement, met als resultaat meer opgewekte energie en structureel een lagere energierekening.

Twijfelt u nog over zonnepanelen zelf monteren of uitbesteden? Wij adviseren en helpen u graag: u kunt erop vertrouwen dat dan alles in één keer uitstekend geregeld is.

VERSCHILLENDE SOORTEN ZONNEPANELEN

De 2 belangrijkste soorten zonnepanelen op de markt zijn mono en poly modules met afmetingen van ongeveer 1,65m op 1 m. Wat zijn de verschillen? Ontdek hieronder de verschillen.

De theorie zegt dat poly zonnepanelen een hogere opbrengst genereren bij diffuus(=indirect) zonlicht zoals bv op een bewolkte dag. Een mono zonnepaneel zal daarentegen op een zonnige dag meer elektriciteit creëren dan een poly.

Door onze ervaring weten we dat het verschil tussen mono en poly panelen op jaarbasis te verwaarlozen is.

Het meest courante zonnepaneel op de markt bestaat uit 60 cellen, is 35mm dik en heeft een afmeting van ongeveer 1,65m op 1m.

Elk zonnepaneel heeft standaard 10 jaar productgarantie, bovendien garanderen we dat na 25 jaar, de zonnepanelen nog 80% van hun oorspronkelijke vermogen produceren ! De panelen zijn uitstekend bestand tegen weer en wind omdat ze zijn uitgevoerd met gehard glas en in een sterk aluminium frame worden geleverd. Wist u dat onze panelen getest worden tegen hagel dmv een stalen bol ?

Zonnepanelen worden uitvoerig getest. Zo’n test is voor de eindgebruiker (particulier of zakelijk) alleen interessant als de test onder omstandigheden plaatsvindt die lijken op de werkelijkheid. Representatieve tests, zoals die van TUV Rheinland, tonen steeds opnieuw aan dat onze panelen het A label hebben.

KIES VOOR EEN BETER RENDEMENT EN VRAAG UW OFFERTE AAN

Betaalbare en hoogwaardige zonnepanelen met 10 jaar garantie!