4 vragen over zonnepanelen

4 vragen over zonnepanelen

Zoals u misschien wel gemerkt heeft, is het op onze sociale media kanalen even wat stiller geweest. Dit komt omdat wij achter de schermen volop bezig zijn met heel wat spannende zaken. Maar daarover vertellen we jullie binnenkort meer! In dit nieuwbericht beantwoorden wij graag nog eens al jullie belangrijkste vragen. Heeft u nog meer vragen in verband met zonnepanelen, thuisbatterijen of laadpalen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren zodat wij u verder kunnen helpen.

01. Zijn zonnepanelen nog steeds relevant?

Eerst en vooral stellen velen zich de vraag of zonnepanelen nog wel rendabel zijn. Het antwoord hierop is heel simpel: ja! Zeker met de stijgende energieprijzen, het capaciteitstarief en de algemene inflatie zijn zonnepanelen een van de makkelijkste manieren om geld te besparen. Door zelf uw eigen energie op te wekken, bent u veel minder afhankelijk van deze stijgende energieprijzen en nieuwe accijnzen. De terugverdienprijs in Vlaanderen ligt momenteel op 4 jaar (een paar jaar geleden was dit nog 10 jaar).

02. Wanneer laat ik mijn zonnepanelen het best plaatsen?

Wanneer u uw zonnepanelen laat plaatsen, maakt eigenlijk niet uit. Solar Power Systems installeert het hele jaar rond – al 15 jaar. Het is natuurlijk wel zo dat zonnepanelen meer opwekken in de zomer dan in de winter. Dus wie zijn zonnepanelen nog laat plaatsen vlak voor de zomer, haalt er meteen heel veel uit. Wilt u uw zonnepanelen nog graag voor de zomer geplaatst? Aarzel dan zeker niet lang! 

Zonnepanelen

03. Moet ik een thuisbatterij laten installeren?

U heeft vast en zeker al wel vernomen dat het capaciteitstarief is ingevoerd. Dit brengt uiteraard heel wat veranderingen met zich mee. Een van deze veranderingen is bijvoorbeeld dat de thuisbatterij nu een extra voordeel biedt. Wij hebben dit lang afgeraden bij onze klanten aangezien dit enkel voordelig was voor panelen die naar het Zuiden georiënteerd zijn en minder voor een Oost-Westinstallatie. 

 

Met het capaciteitstarief is een thuisbatterij interessant voor zowel Oost-Westdaken als Zuiddaken aangezien u nu belast wordt op de gemiddelde piekmomenten van uw verbruik. Door gebruik te maken van een thuisbatterij kan u deze piekmomenten echter afvlakken waardoor u dus niet extra belast wordt.

04. Kan ik zonnepanelen op een appartementsblok laten plaatsen?

Het is zeker en vast mogelijk om zonnepanelen op een appartementsgebouw te plaatsen. Echter is dit niet zo evident. Indien u graag zonnepanelen wenst voor uw appartement, heeft u de toestemming nodig van alle mede-eigenaars. Zonder dit akkoord kunnen wij geen zonnepanelen plaatsen. Voor de algemene delen kan dit uiteraard ook. Toestemming via de VME is altijd nodig.

Zonnepanelen

Klaar om samen met ons een duurzame toekomst te bouwen?

Vraag gerust uw gratis offerte aan!

Bericht delen

Let op

Van maandag 25/12 tot vrijdag 5/01 zijn wij gesloten.

Maar geen zorgen, je kunt alvast een afspraak inplannen via onze website of een gratis offerte aanvragen. Wij staan klaar om je in het nieuwe jaar te verwelkomen! 🌞

Let op

Van maandag 25/12 tot vrijdag 5/01 zijn wij gesloten.

Maar geen zorgen, je kunt alvast een afspraak inplannen via onze website of een gratis offerte aanvragen. Wij staan klaar om je in het nieuwe jaar te verwelkomen! 🌞