Veelgestelde vragen

De terugverdientijd van zonnepanelen ligt momenteel rond de drie jaar. 

Solar Power Systems werkt alleen met zonnepanelen van de beste kwaliteit. Hierdoor kunnen uw zonnepanelen minstens 25 jaar mee.

Een thuisbatterij is niet voor iedereen even voordelig bovendien is de thuisbatterij niet goedkoop. Wij raden thuisbatterijen enkel aan indien er overdag niemand thuis is of indien uw panelen richting het Zuiden liggen. 

De meest voorkomende redenen waarom uw dak niet geschikt zou zijn voor zonnepanelen zijn: 

  • U heeft een asbestdak
  • U heeft een rieten dak
  • Uw dak is georiënteerd richting het Noorden
  • Het zonlicht kan uw dak moeilijk bereiken door bijvoorbeeld hoge bomen of gebouwen in de nabije omgeving. 

Voor de rest zijn zowel daken gericht naar het Zuiden, als Oost-Westdaken geschikt om zonnepanelen op te plaatsen, tenzij ze aan een van bovenstaande factoren voldoen. 

Onze installateurs werken allemaal snel en efficiënt. Daarom duurt het normaal gezien maar één dag om uw zonnepanelen te plaatsen indien er zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen. Met onvoorziene omstandigheden bedoelen we bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden waardoor het te gevaarlijk is voor de installateurs om het dak op te gaan. 

Met de enorme energieprijsstijgingen van de laatste tijd, zijn zonnepanelen nu interessanter dan ooit! Door zonnepanelen te installeren bent u minder afhankelijk van de stijgende energieprijzen. 

Wees gerust, na het plaatsen van uw zonnepanelen hebben deze geen technisch onderhoud meer nodig. Heeft u toch nog enkele problemen met uw zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op en wij lossen de problemen op. 

Solar Power Systems vindt het belangrijk dat de installatie past bij uw huis. Het aantal panelen dat u nodig heeft, hangt af van uw verbruik, uw type dak en uiteraard ook uw budget. Neem gerust contact met ons op zodat wij dit samen kunnen bespreken. 

Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u in de meeste gevallen geen vergunning nodig. 

Wij komen bij u langs om alle details te bespreken. We bekijken uw verbruik en uw budget. Verder kijken we ook naar uw dak. Is uw dak wel geschikt? Heeft u eventueel een thuisbatterij nodig? Solar Power Systems zorgt voor installaties op maat. Bovendien voorzien we u van alle informatie die u nodig heeft en beantwoorden we met plezier al uw vragen. 

Wij vinden het heel belangrijk dat de installatie past bij onze klanten. Iedere klant is dan ook uniek. Wij komen op bezoek om te kijken welke installatie het beste bij u past. Dit hangt af van uw verbruik, type dak en uw budget. Bovendien zou het ook kunnen dat uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Dit kunnen we enkel zien wanneer we ter plaatse komen. 

Daken gevuld met zonnepanelen van Solar Power Systems op witte nieuwbouw woningen onder een blauwe lucht.
Een maquette van een huis met een dak vol zonnepanelen van Solar Power Systems.

Heeft u nog verdere vragen? Neem dan gerust contact op met ons en wij helpen u graag verder!