Laadpaal bedrijf

Waarom een laadpaal op uw bedrijf?

Een laadpaal op uw bedrijf geeft u niet alleen een extra inkomstenstroom, het zorgt ook voor een extra vorm van service. Geef uw klanten het comfort om tijdens een kantoorbezoek hun elektrische wagen op te laden. Wees uw concurrenten een stapje voor!

Uw elektrische wagen opladen aan een laadpaal is veel veiliger dan laden aan een gewoon stopcontact. Bovendien is het ook goedkoper dan aan een publieke laadpaal. Door een laadpaal op het kantoor te installeren, kunnen zowel uw klanten als uw werknemers hun elektrische auto veilig opladen. Op deze manier kan het zelfs dienen als extra legaal voordeel. Daarenboven kan u genieten van een extra inkomstenstroom. U bepaalt zelf wie er toegang heeft tot de laadpaal en u kiest uw tarieven volledig zelf. Wenst u de mogelijkheid tot maandelijkse interne facturatie van de opgeladen stroom? Kies dan voor de Wallbox Copper SB.

Rijden uw werknemers al elektrisch? Dan kan het ook handig zijn om een laadpaal bij hen thuis te installeren. U kan in overeenstemming met uw werknemer de vergoeding per kWh bepalen. De gegevens van de laadpaal worden verzameld en de werknemer ontvangt iedere maand een betaling en een creditnota met zijn effectieve verbruik. Tot slot ontvangt de werknemer het factuur en kan hij die betalen. 

Onze twee modellen

Laadpaal elektrische auto

Een gebruiksvriendelijke lader met een gesofisticeerd uiterlijk, ideaal voor elk bedrijf

Pulsar-laadpaal-thuis

Een zeer compacte, krachtige lader, geschikt voor dagelijks gebruik aan huis

Fiscaal voordeel voor een laadpaal op uw bedrijf

Als bedrijf kan u de kost en de installatie van uw laadpaal het komende jaar nog voor 200% aftrekken.  Van 31 januari 2023 tot 31 augustus 2024 daalt dit percentage tot 150%. Ook hier gelden weer enkele voorwaarden:

·       De laadpaal moet vrij beschikbaar zijn voor derden

·       Hij mag enkel gebruik maken van groen stroom

·      De laadpaal is intelligent 

Laadpaal installeren bedrijf

Laadpalen en zonnepanelen, de ideale combinatie

Bedrijven die al voorzien zijn van zonnepanelen, doen nog het grootste voordeel met een of meerdere laadpalen op het bedrijf. Laad uw wagen op tijdens de piekmomenten. Zo verbruikt u meer energie van uw zonnepanelen waardoor u minder energie op het net injecteert . Op deze manier verhoogt u uw rendement en rijdt u zo goed als gratis. Bovendien is de stroom dan groen, waardoor u niet alleen milieuvriendelijk rijdt, maar ook een belastingvermindering krijgt op de aankoop van de paal.

Slimmer laden

Bij Solar Power System verkopen we enkel ‘slimme’ laadpalen. Dat wil zeggen dat u meer controle krijgt over het oplaadproces. Beslis zelf wanneer de wagen oplaadt. Bijvoorbeeld: op momenten dat de zonnepanelen enorm veel energie produceren mag de wagen opladen, wanneer er minder energie geproduceerd wordt, laadt de wagen niet op. 

Ook bij Solar Power Systems rijdt iedereen elektrisch en zijn we volledig voorzien van laadpalen. Ga mee met de Groene Golf en wees vandaag al voorzien op wat de toekomst ons zal brengen. 

ChargersFamilyFloating-png