Laadpaal thuis

Er  zijn verschillende manieren om uw elektrische wagen op te laden: thuis in het stopcontact of via een laadpaal, of via een publieke laadpaal. 

Een laadpaal thuis of op kantoor heeft echter veel meer voordelen.

Pulsar-laadpaal-thuis

  • Veiliger

  • Auto laadt veel sneller op

  • Fiscaal voordeel

  • Tot de helft goedkoper dan een publieke  laadpaal

Onze twee modellen

Opladen via stopcontact of laadpaal?

Klassieke stopcontacten zijn eigenlijk niet gemaakt om elektrische wagens op te laden. Er zit geen beveiliging op waardoor het risico op oververhitting aanzienlijk hoger ligt. De oplader wordt heel warm en zo kan er brand ontstaan.

Bij een laadpaal van Wallbox loopt u dit gevaar niet! 

Daarnaast gaat het opladen via een stopcontact veel trager. Het kan tot 40 uur duren voor sommige wagens volledig opgeladen zijn met een  gewoon stopcontact. Met een laadpaal duurt dit ongeveer 4 à 8 uur voor een volledig elektrische wagen. Voor een hybride wagen ligt de oplaadtijd tussen de 3 à 6 uur. 

Fiscaal voordeel voor een laadpaal thuis

Er komt voor eind 2021 een wet die er voor gaat zorgen dat particulieren die tussen 1 september 2021 en 31 december 2024 een laadpaal kopen, een belastingvermindering krijgen. Wie zijn laadpaal aankoopt voor eind 2022 krijgt nog een belastingvermindering van 45%. In 2023 daalt het percentage tot 30% en in 2024 bedraagt het percentage nog maar 15%.

Er hangen wel enkele voorwaarden aan vast: 

Eerst en vooral is het bedrag beperkt tot €1500 per laadpaal 

Daarnaast moet de laadpaal intelligent zijn 

Ten derde mag hij enkel gebruik maken van groene stroom 

Een laadpaal thuis is goedkoper dan een publieke laadpaal

Met een laadpaal thuis kan u uw auto opladen wanneer u maar wil. U komt ‘s avonds thuis, steekt uw wagen in en de volgende ochtend is hij volledig opgeladen en kan u terug vertrekken. Maar een laadpaal thuis is niet alleen praktischer, het is ook veel goedkoper: laden bij een publieke laadpaal kost gemiddeld €0.40 – €0.60 meer per kWh. Voor een auto van 60kWh komt dit neer op ongeveer €30 per aadsessie. Heeft u zonnepanelen thuis? Dan wordt laden zelfs bijna gratis. 

Laadpalen en zonnepanelen, de ideale combinatie

Zij die zonnepanelen hebben, doen nog het grootste voordeel met een eigen laadpaal thuis. Laad uw wagen op tijdens de piekmomenten. Zo verbruikt u meer energie van uw zonnepanelen waardoor u minder energie op het net injecteert. Op deze manier verhoogt u uw rendement en rijdt u zo goed als gratis. Bovendien is de stroom dan groen, waardoor u niet alleen milieuvriendelijk rijdt, maar ook een belastingvermindering krijgt op de aankoop van de paal. 

Visual-sps-laadpaal-bedrijf

Slimmer laden

Bij Solar Power System verkopen we enkel ‘slimme’ laadpalen. Dat wil zeggen dat u meer controle krijgt over het oplaadproces. Beslis zelf wanneer de wagen oplaadt. Bijvoorbeeld: op momenten dat de zonnepanelen enorm veel energie produceren mag de wagen opladen, wanneer er minder energie geproduceerd wordt, laadt de wagen niet op.