Een laadpaal bij u thuis of op uw bedrijf, wat zijn daar nu de voordelen van?

Heeft u een elektrische auto of bent u van plan er een aan te schaffen? Dan is het interessant om een laadpaal bij uw thuis te installeren. Een eigen laadpunt heeft niet alleen praktische voordelen, maar ook economische voordelen.

Opladen via publieke laadpalen is dubbel zo duur. De prijs loopt op tot 69 cent per kWh. Een eigen laadpunt is maar 22 cent per kWh. Een enorm verschil dus.

Beschikt u over zonnepanelen? Dan is de stroom zelfs volledig gratis!

De meeste starten met een gewoon stopcontact om zijn auto op te laden. Er zijn echter verschillende redenen waarom u dat beter niet doet. De voornaamste reden is veiligheid. Een gewoon stopcontact (9.6A) is niet voorzien om de hoeveelheid stroom te laten passeren die nodig is om een auto op te laden (32A). Op termijn gaat het stopcontact doorsmelten. Het is dus een risico om uw auto aan een stopcontact op te laden omdat het stopcontact kan doorbranden.

De laadpaal is gemaakt om aan een groter vermogen te laden.  Daarom gebeurt dit veiliger maar vooral twee tot drie keer sneller.

Het is belangrijk dat het type van de laadpaal wordt afgestemd op de technische specificaties van de auto én de stroomaansluiting in je meterkast. SPS helpt u bij het maken van deze keuze en zorgt voor de levering en de plaatsing van de juiste laadpaal. Neem contact op via sps.be en samen bespreken we de mogelijkheden.

 

Bericht delen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email