Laadpaal elektrische auto

Alle elektrische wagens kunnen opgeladen worden aan een normaal stopcontact. Toch zijn er verschillende redenen waarom u beter een laadpaal voor uw elektrische auto voorziet. Voordelen van een laadpaal voor uw elektrische wagen:  

Laadpalen

Laadpaal elektrische auto: de voordelen

Sneller

Hoewel laden aan een gewoon stopcontact heel makkelijk en simpel is, verliest u hier heel veel tijd mee. Uw elektrische wagen aan een stopcontact laden, duurt tot 10 keer langer dan wanneer u gebruik maakt van een laadpaal. Het lijkt misschien goedkoper dan de aankoop van een laadpaal, maar op lange termijn gezien, is het veel efficiënter om er toch een aan te schaffen. 

Veiliger

Dit is misschien wel de voornaamste reden waarom u beter voor een laadpaal kiest. Laden aan een stopcontact brengt heel wat gevaar met zich mee. Ten eerste moet u opletten dat er tijdens het laden van uw elektrische auto, geen andere stroomverbruikers op dezelfde groep zijn afgesloten.

Ten tweede is er geen begrenzer of beveiliger aanwezig, waardoor het gevaar op brand enorm toeneemt. De kans op kortsluiting is veel groter bij een stopcontact dan wanneer u een laadpaal gebruikt, ook wanneer u gebruik maakt van een stroom begrenzer. Om de kans op brandgevaar te verkleinen, investeert u beter een laadpaal van Solar Power Systems. 

Waarom niet laden aan een publieke laadpaal?

Ten eerste heeft u voor uw eigen laadpaal geen abonnement nodig. Om aan een publieke laadpaal te kunnen laden heeft u dat gewoonlijk wel nodig. Bespaar uzelf de zorgen van een laadpas, en installeer uw eigen laadpaal aan huis. Bovendien is laden aan een publieke laadpaal ook duurder. 

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

Factoren die invloed hebben op de kostprijs:

  • Thuisladen? Openbaar laden? Snelladen? 
  • Type elektrische wagen
  • Tijdstip 

Het grootste verschil van prijs zit hem in de manier van laden. De goedkoopste manier is om aan uw eigen laadpaal te laden. Heeft u geen eigen laadpaal? Dan is er ook nog de optie om te laden aan een publieke laadpaal. U betaalt echter wel dubbel zo veel hiervoor dan aan uw eigen laadpaal. Snelladen is de duurste optie. Daarnaast heeft ook het type van uw elektrische auto invloed op hoeveel u betaalt. Een auto met een accu van 24 kWh kost aanzienlijk minder om op te laden dan een auto met een accu van 90 kWh. Tot slot heeft ook het tijdstip wanneer u laadt, een grote invloed op de prijs. 

Wie al zonnepanelen van Solar Power Systems heeft, komt er helemaal goedkoop vanaf. Laat uw elektrische wagen op met de groene stroom van uw zonnepanelen en rijd voortaan gratis!

Contact

Bent u geïnteresseerd in een laadpaal van Solar Power Systems? Neem dan gerust contact met ons op en samen zoeken wij de geschikte laadpaal voor uw elektrische wagen!