Laadpalen Antwerpen

Dat elektrische wagens de toekomst zijn, is al lang geen geheim meer. Maar een vraag dat velen zich stellen is: ‘Hoe gaan we dit nu praktisch aanpakken?’ Wanneer straks iedereen elektrisch rijdt, zullen er ook meer laadpalen in het straatbeeld moeten verschijnen en dat is waar Solar Power Systems naar streeft. 

Publieke laadpalen Antwerpen

De stad Antwerpen streeft er naar om tegen 2025, 6000 publieke laadpalen te hebben geplaatst. In 2021 stond de teller nog maar op 102. Momenteel kan je als bewoner een aanvraag indienen voor een laadpaal in jouw buurt maar toch raden wij u aan om een eigen laadpaal te overwegen.

Een eigen laadpaal is niet alleen veel praktischer, het is ook gewoonweg veel goedkoper. Als u wil laden aan een publieke laadpaal in Antwerpen, betaalt u ongeveer het dubbele aan stroom dan wanneer u een laadpaal heeft. Bovendien kan u als particulier ook subsidies krijgen voor het plaatsen van zo’n laadpaal. Of heeft u misschien een eigen zaak in Antwerpen? Ook dan kan het voordelig zijn om enkele laadpalen te installeren bij uw bedrijf. U kan namelijk de laadpaal én de installatie er van voor 200% fiscaal aftrekken. Voorwaarden hiervoor zijn wel dat het gaat om een intelligente laadpaal die enkel gebruik maakt van groene stroom en beschikbaar is gesteld voor derden. 

Laadpalen Antwerpen

Zonnepanelen en laadpalen in Antwerpen

Solar Power Systems heeft al vele jaren ervaring met het plaatsen van installaties voor zonne-energie. Sinds enkele jaren plaatsen we nu ook de laadpalen van Wallbox. Zonnepanelen en laadpalen zijn de ideale combinatie. Op deze manier wordt uw elektrische wagen voorzien van spotgoedkope, groene stroom. Het voordeligste is wanneer u uw wagen oplaadt tijdens de piekmomenten. Zo wordt er meer energie van de zonnepanelen verbruikt in plaats van op het net geïnjecteerd en wordt uw rendement verhoogd. 

Solar Power Systems als verdeler van Wallbox laadpalen in Antwerpen

In juni 2021 zijn Solar Power Systems en Wallbox, specialist in het produceren van intelligente laadpalen, een strategisch partnerschap aangegaan. Beide bedrijven streven naar een duurzamer gebruik van groene energie. Solar Power Systems is de verdeler van de Wallbox laadpalen in Antwerpen en streeft er naar de provincie te voorzien van esthetisch mooie, technisch sterke laadpalen. 

Contact

Bent u geïnteresseerd in een laadpaal voor bij u thuis of op uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder. Vanaf het eerste contactmoment voorzien wij u van eerlijke en duidelijke antwoorden op uw vragen.

Solar Power Systems is actief in Provincie Antwerpen en o.a. in volgende gemeentes: Antwerpen, Mechelen, Kontich, Turnhout, Deurne, Schoten, Brecht, Kapellen, Ekeren, Stabroek, Wuustwezel, Kalmthout, Rijkevorsel, Zoersel, Wijnegem, Grobbendonk, Stabroek, Lier, Nijlen, Schilde.