Laadpalen België

Ook in België worden elektrische wagens meer en meer de norm. Uiteraard roept ook de aankoop van een elektrische wagen heel wat vragen op en bovendien zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de aankoop er van. Wat is de prijs van een elektrische auto? Wat is het rijbereik van de wagen? En voornamelijk: hoe, waar en wanneer kan ik de auto opladen? 

Wie vanaf 2029 een nieuwe wagen wil kopen, zal enkel nog maar een elektrische wagen kunnen aanschaffen, althans dat is waar Vlaanderen naar streeft. Maar zijn deze doelstellingen wel realistisch en hoe zit het dan met de laadpalen in België? 

Publieke laadpalen België

Wie momenteel al elektrisch rijdt, heeft vast en zeker al ondervonden dat het niet altijd evident is om een publiek laadpunt in België te vinden. Er bestaan verschillende apps en sites die het vinden van een laadpaal vergemakkelijken, maar er zijn er momenteel simpelweg te weinig. Als er effectief enkel nog maar elektrische wagens verkocht mogen worden vanaf 2029, zal België toch een tandje bij moeten steken op vlak van laadpalen. Tegen 2030 zouden er 150.000 laadpalen moeten zijn, momenteel zijn dat er nog maar 13.000. Of België dat haalt, valt nog ten zeerste te betwijfelen. 

Wie altijd zekerheid wil hebben dat hij ’s ochtends met een volle batterij kan vertrekken, installeert gewoon beter zelf een laadpaal thuis. 

 

Laadpaal thuis

Wie dus altijd zorgeloos wil kunnen vertrekken thuis, kan beter gewoon een eigen laadpaal laten installeren. Door te kiezen voor een laadpaal in plaats van laden aan een conventioneel stopcontact, kiest u voor veiligheid. Conventionele stopcontacten verhogen het risico op oververhitting waardoor de kans op brand heel hoog ligt. Dankzij de Power Boost die Solar Power Systems standaard voorziet bij de laadpaal, wordt de energierelatie tussen uw huis en uw auto geoptimaliseerd waardoor de hoofdzekering niet kan doorslaan. 

Laadpalen

Ook voor uw portemonnee is het beter om een eigen laadpaal te voorzien. Laden aan een publieke laadpaal in België is namelijk dubbel zo duur dan aan uw eigen laadpaal. Zeker wanneer u al beschikt over zonnepanelen, is het installeren van een eigen laadpaal optimaal. Laad uw wagen op met de stroom die uw zonnepanelen produceren zodat u uw rendement verhoogt en zo goed als gratis rijdt! 

Ook voorziet België fiscale voordelen voor wie een laadpaal installeert. Meer informatie daarover kan u hier vinden. 

Contact

Wacht niet tot dat België voldoende publieke laadpalen voorziet, investeer vandaag al in uw toekomst en bespaar op uw elektriciteitskosten. Heeft u interesse in een laadpaal of heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren, wij helpen u graag verder. 

Solar Power Systems is actief in Provincie Antwerpen en o.a. in volgende gemeentes: Antwerpen, Mechelen, Kontich, Turnhout, Deurne, Schoten, Brecht, Kapellen, Ekeren, Stabroek, Wuustwezel, Kalmthout, Rijkevorsel, Zoersel, Wijnegem, Grobbendonk, Stabroek, Lier, Nijlen, Schilde.